Selecteer een pagina

Sexy parkeeroplossingen

Sexy parkeeroplossingen

‘Parkeerplaatsen zijn gewoon niet sexy.’ is een hippe onderzoeksconclusie van een landelijke krant. In veel Vinex-wijken is te weinig rekening gehouden met het gemiddelde aantal auto’s per huishouden. Gevolg: groenstroken en speelplaatsen worden omgeturned tot parkeerplekken. Er zijn echter ook alternatieve oplossingen.

Jeroen Kleiberg van het parkeerbedrijf Aarding Parking Systems BV reageert: “Zo’n onderzoekspublicatie in de media bevestigt het beeld wat wij al lang hebben.” Herkenning is van het gezicht van de aanbieder van parkeersystemen af te lezen. “In plaats van te praten over parkeerproblemen wil ik liever praten over parkeeroplossingen. In samenwerking met architecten, bouwbedrijven en particulieren komen we vaak tot geschikte alternatieven.

Profijt
Bij verschillende Vinex-wijken zijn inmiddels al parkeeroplossingen gerealiseerd. Hierdoor kunnen er bijvoorbeeld twee auto’s in de garage staan in plaats van één. De bewoner heeft altijd voldoende parkeergelegenheid. Bovendien neemt de Vinex-bewoner geen beslag op een openbare parkeerplek. En daar heeft de buurt ook weer profijt van.

Best wel sexy
De problematiek zal niet in één keer verholpen worden. Sterker nog, het aantal bolides groeit nog steeds in ons kikkerlandje. “Gelukkig kunnen wij betaalbare alternatieve parkeeroplossingen aanbieden. Hierdoor blijven bouwprojecten realiseerbaar. Tegelijkertijd zijn deze parkeersystemen en -oplossingen best wel sexy!