Selecteer een pagina

Parkeersystemen op bijzondere parkeerplekken

Parkeersystemen op bijzondere parkeerplekken

Medewerkers van verpleeghuis Delfshaven kunnen sinds februari 2009 hun auto parkeren. Niet zomaar in een traditioneel parkeervak maar ‘op niveau’. De ‘stellage’ waarin de auto geparkeerd wordt is een automatisch parkeersysteem. Op de parkeerplek van één auto staan er nu twee auto’s aan de Rotterdamse Mathenesserlaan.

De bouwrommel is opgeruimd en de Hollandse klinkertjes liggen klaar om bereden te worden. Eindelijk kan er geparkeerd worden in het moderne parkeersysteem G62. Als de opening is verricht manoeuvreert de eerste durfal zijn auto in het parkeersysteem. De hoogte tussen de platforms biedt genoeg ruimte aan de gebruiker om makkelijk in- en uit te stappen. Als het parkeersysteem volledig in gebruik is kunnen er 26 voertuigen geparkeerd op worden. Grote auto’s zijn geen probleem. Een bestelbusje zoals de Volkswagen Transporter kan het systeem moeiteloos aan.

Het bedrijf Aarding Parking Systems uit Nunspeet verzorgde de parkeeroplossing voor de Rotterdamse verzorgenden. Het parkeersysteem levert minimaal vijftig procent ruimtebesparing op, daarnaast is het ook voordeliger. Dankzij het mechanische parkeersystemen kunnen vaak minimaal tweemaal zoveel auto’s geparkeerd worden. Gebruikers hoeven nooit te zoeken naar een parkeerplek. Ze hebben immers een eigen privé-parkeerplek.

“Compact parkeren is hét antwoord op de parkeerproblemen,” zegt Jeroen Kleiberg van Aarding Parking Systems. “De grondprijzen zijn steeds verder gestegen en de ruimteproblematiek wordt steeds nijpender. Voor de binnensteden, bij appartementencomplexen, kantoren, hotels, of bij particuliere huizenbezitters die de tweede gezinsauto, een oldtimer, of een auto van bezoekers willen stallen, bieden wij de oplossing. Dankzij onze parkeersystemen kan kostbare bouwkundige ruimte bespaard worden. Kijk maar naar de parkeeroplossing voor de medewerkers van Zorgkompas.”

Aarding Parking Systems is veertig jaar exclusief dealer in Nederland voor de parkeersystemen van het Duitse bedrijf Klaus Multiparking. Wereldwijd staan van deze leverancier al meer dan 750.000 (mechanische) parkeerplaatsen in gebruik. In Nederland wordt inmiddels al door een duizendtal gebruikers in deze systemen geparkeerd.